ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Extrém és Különleges Esküvői Ötletek Sorozat, 2. rész: Vidámpark

Rögtön indítsunk is egy igazi különlegességgel, ami a vidámpark-, fesztivál-, búcsú-életérzésből jön.

Az tény, hogy a vidámság, játék szeretete már gyerekkorunk óta közös tulajdonságunk. A kislányok álma – a fehér menyasszonyi ruha mellett – az, hogy hercegnőként ülhessenek a körhinta fehér lován vagy ezüst hintójában. A kisfiúk pedig szívesen riogatják a – már amúgy is remegve sikoltozó – kislányokat a szellemvasút félelmetes alagútján át vezető úton.  Imádjuk a körhintát, a ragadós vattacukrot (minél színesebb, annál jobb), a nyalókákat, fagyit és a hot dogot. Szeretünk fesztiválokra, búcsúba járni, akármilyen retro hangulata is van ezeknek itthon.

A vidámság szeretete közös, és biztosan sokaknak eszébe jut most egy gyermekkori vasárnap a vidámparkban, vattacukorral, céllövöldével, horgászással, az elengedhetetlen óriáskerékkel, dodzsemezéssel, elvarázsolt kastéllyal és még sorolhatnám…persze tegyük hozzá, hogy itthon a Vidámparknak van egy retro beütése, de most próbáljunk meg ettől elvonatkoztatni, mert nem kell mindjárt az egész parkot kibérelni, megteremthetjük a magunk kis élménypark hangulatát az általunk kiszemelt helyszínen is.

Egy vidám, állandóan mosolygós, bulizós pár legjobb választása lehet egy olyan esküvő, ahol minden a nevetésről szól.

Lássuk csak mire is gondolunk!

Gyengébb idegzetűek, akik nem szeretik a csokit, cukrot, nyalókát, nevetést, vidámságot ne is olvassanak tovább!

MEGHíVÓK

Egy jól tervezett vidámpark hangulatú esküvő rengeteg lehetőséget hordoz magában. Nagyon jól és látványosan felépíthető, csak kreativitás és a fantázia elengedése kell hozzá. Ha ilyen téma mellett döntötök, akkor ki kell hozni belőle a maximumot! Már a meghívók tervezése is csupa vidámság és nevetés lesz, ez garantált!

Nézzünk erre egy példát: színes, mintás, kerek, szögletes, rendhagyó formájú…tisztára, mint Gombóc Artúr és a csokoládék. Bármi szóba jöhet egy ilyen esküvőn. Ötletként felhasználhatjuk a régi vidámparki belépőket és sorszámozott jegyeket. Biztos, hogy egy ilyen jó hangulatú, kreatív meghívót senkinek sem lesz szíve kidobni még az esküvő után sem.

vidamparkos-eskuvo1

Forrás: www.marthastewartweddings.com

DEKORÁCIÓ

Itt aztán minden belefér, ami csak eszünkbe jut. A színes sátraktól vidám, egyedi lesz az esküvő stílusa. Az egyetlen téma, ahol a színes lufik nem rontják, hanem fokozzák a hangulatot. A klasszikus, kerek nyalóka is elengedhetetlen, akár dekorációként, akár desszertként, akár köszönőajándékként használjuk. Egy hagyományos vattacukros vagy esetleg fagyis kocsi, régi vagy akár új típusú popcorn automata mind nagyon feldobják a napot és folyamatos aktivitást biztosítanak. Nem beszélve az ültető tábláról és a kártyákról, amik millió lehetőséget tartogatnak. A buborékfújók is jól jönnek ilyenkor, igazán illenek a stílushoz. A világító lampionok és fényfüzérek pedig különleges hangulatot teremtenek, amikor már leszállt az este és ilyenkor még egy mini tüzijáték is jól jöhet, biztosan nem kelt giccses hatást.

vidamparkos-eskuvo9

Forrás: http://www.jamiehammondphotography.com

vidamparkos-eskuvo11

Forrás: http://bellagracepartydesigns.blogspot.com

vidamparkos-eskuvo8

Forrás: http://wedding.photoshelter.com

vidamparkos-eskuvo4

Forrás: http://eventkingsny.blogspot.com

JÁTÉKOK

Egy vicces fotófal garantálja, hogy a vendégekről vidám és élvezhető képek készüljenek. A különböző, egyszerű játékok (horgászat, célbadobás stb.) mind rengeteg pluszt adnak az esküvőnek. Aki nem vágyik a hagyományos esküvői játékokra, de szeretné a vendégeket valamilyen aktivitással lefoglalni, akkor biztos, hogy teljes siker lesz a szokásos vidámparki játékok bármelyike. Ezek megvalósításához még csak nem is kell sok pénz, csak kreativitás.

Persze, ha nagyobb a költségvetésünk, akkor további ötletek is beleférnek, mint például egy mini óriáskerék bérlése. Aztán szóba jöhet egy klasszikus jegyárusító bódé (természetesen dekorációhoz illő színekben és feliratokkal), a stílushoz illő zsetonok és jegyek…de nem is álmodozunk tovább:-)

vidamparkos-eskuvo12_0

Forrás: http://www.sdweddingstyle.com

vidamparkos-eskuvo13

Forrás: www.labellebride.com

MENÜ

Egy vidámparkos téma az ételekben is rugalmasságot enged. A hot dog, a hamburger, a sült kolbász, sült krumpli, de a kinti grillezés, ökörsütés is belefér.  Szóba jöhet a limonádé és a szörp is, de az üveges sör miatt sem néznek majd furcsán a vendégek. Persze akinek nagyobb a költségvetése az a színes koktélokkal sem foghat mellé. Csak a pénztárcától és a ti stílusotoktól függ, hogy mit kap enni-inni aznap a násznép:-)

vidamparkos-eskuvo10

Forrás: http://evaforjanehill.blogspot.com

Azt hiszem, hogy abba is hagyom, mert rengeteg dologról lehetne még beszélni ezzel kapcsolatosan. A téma nagyon hálás és jól látszik, hogy kis költségvetéstől a nagyobbig, bármilyen összegből megvalósítható. Azok a párok – és vendégeik -, akik ilyen esküvőt választanak, biztos, hogy elmondhatják majd a nagy napról, hogy „hetedhét országra szóló, felejthetetlen esküvőnk volt, ahol kivétel nélkül mindenki jól érezte magát”!

Várjuk a vállalkozó kedvű, vidám párok jelentkezését!