Extrém és Különleges Esküvői Ötletek Sorozat, 1. rész: Repülős Esküvő

Hogy is van az a  mondás a kerozin szaggal? „Akit egyszer megcsapott, az nem szabadul a repüléstől” – hát ez már velünk is csak így van. Nem is mi lennénk, ha nem kerülne szóba ez a téma.

Bár úgy 10 éve lehetett, mégis mindig élénken él bennem a Lindával közös, első rendezvényeink emléke, amik elsősorban a repüléshez, repülőtérhez kötődtek. Hát persze, hogy millió ötletünk van ebben a témában….is!

A repülés, mint esküvői téma, kimondottan sok lehetőséget tartogat magában és lássuk be, a legtöbb ember fantáziáját megmozgatja. Természetesen itt is a rendelkezésre álló összeg szabja meg a határokat, de persze mindig mindenre van egy kreatív és olcsóbb megoldás, még ha kompromisszummal is jár. A repüléshez szorosan kapcsolódik az utazás, így akár az ehhez tartozó kellékeket is felhasználhatjuk. 

 

A Repülőgép

Kicsiben és nagyban, minden mennyiségben.

Nagyon hatásos és romantikus, amikor a vőlegény egy dupla fedeles repülővel érkezik élete párjáért, vagy akár az egész násznép külön kisrepülővel landol az esemény helyszínén. Gondolom, mindenki kitalálta, hogy ez volt a drágább megoldás.

De azért a kisebb költségvetéssel rendelkező, repülés-szerelmes pároknak sem kell lemondaniuk erről a témáról, mert megfelelő szervezéssel máris a reptéren találhatják magukat és egy jó fotós segítségével életre szóló, különleges képek készülhetnek az esküvő kezdetén. Bár ez esetben a repülés élménye lehet, hogy elmarad, de egy jó hangulatú, profi fotózás után ki emlékszik már a részletekre?:-) Sok évvel később pedig az unokák garantáltan úgy mesélik majd a történetet minden kis barátjuknak, hogy „bezzeg az én nagyszüleim a levegőben, egy repülőn házasodtak”!

repulosmih
Nem csak romantikusoknak ajánlom a virágszirom-szórást kisrepülőről, a rendezvény bármelyik fontos pillanatában időzítve. Természetesen a szirmok helyett gondolkodhatunk kedves üzeneteket tartalmazó szórólapokban, emléklapokban és száz más dologban.

A saját kézzel hajtogatott, vagy egyszerű, olcsó, előre gyártott, címkézett vagy névvel ellátott papírrepülők szintén elengedhetetlen kellékei egy ilyen esküvőnek. Repülő kerülhet meghívóra rajzolva, ragasztva vagy akár már maga a meghívó is lehet ilyen alakú. Repülő a torta tetején , az asztalokon  kiegészítő dekorációként, a helyszínen tömegesen belógatva, menükártyaként, ültető kártyaként, köszönő ajándékként ….nem is folytatom a sort. A kis repülők jó szolgálatot tehetnek akkor is, ha kreatív vendégkönyvet szeretnénk, de a buli tetőfokán akár még vicces játék is kerekedhet belőlük, sokszor teljesen spontán módon.

meghivo

Forrás: http://static.w-weddinginvitations.com

repgep

Forrás: http://www.aisledash.com

repgep2

Forrás: http://www.carolinetran.net/blog

maps2

Forrás: http://www.loveandlavender.com

desszertek

Forrás: http://www.mysweetandsaucy.com

A Bőrönd

Na, de ha már megint a Nagyinál tartunk, akkor érdemes körülnézni a padláson, hátha találunk olyan kellékeket, amik még hangulatosabbá teszik az esküvő, vagy akár csak a fotózás hangulatát. A repülős és vintage téma ötvözése biztosan elvarázsolja a résztvevőket (erről kicsit részletesebben a cikk végén olvashattok).

Az utazás fontos kelléke a bőrönd, így biztosan lekerülhet a padlásról az összes régi, poros, rég elfelejtett táska, és kalaptartó. Rengeteg funkciója lehet mindnek az esküvő során: használhatjuk a dekorációnak, virág “vázának”, köszönőajándék tartónak, ajándék gyűjtő doboznak, tálalhatunk benne szinte bármit (pl. felhalmozva a kis, repülő formájú muffinokat), használhatjuk különböző kreatív módokon az ültető kártyák tárolására, még a torta formájában is visszaköszönhet….és még sorolhatnám.

vintage-suitcase

Forrás: http://theweddingcommunityblog.wordpress.com

cake

Forrás: http://www.wedding-ideas-magazine.com

A Beszállókártya

Biztos vagyok benne, hogy nem mondok újdonságot azzal, ha elárulom, hogy miket készíthetünk a régi vagy új beszállókártyák mintájára: meghívók, ültető kártyák, köszönő kártyák, asztal számozás. Aztán a perforált részt még tombola húzásra, más játékokra is felhasználhatjuk, ha úgy tartja kedvünk.

boarding-pass2

Forrás: http://jitterbugweddings.blogspot.com

boarding-pass

Forrás: http://www.sonicstefdesign.com/etctammy.html

A Térkép

A térkép szintén fontos része az utazásnak. Millió verziója létezik és teljesen egyedivé tehető, attól függően, hogy mit szeretnénk megmutatni. Megjelenhet egy kis térképrészlet már a meghívón, de még a torta díszítésén is, felhasználhatjuk az ültető táblánál és a kártyáknál.

maps

Forrás: http://www.wheretogetengaged.com

Hát, mit mondjak! Az abszolút kedvencem ez a cipő! Nem is kell részletezni, magáért beszél. Ezek azok az apróságok, egyéni ötletek, amiktől még izgalmasabbá válik egy esküvő. Persze mondhatnánk, hogy „de hát ezt nem is látja senki!”…de mi lányok azért tudjuk, hogy nem ez számít.

Nem véletlen, hogy akkor érezzük magunkat a legfelszabadultabban és legtökéletesebben, amikor nem csak a ruhánk, cipőnk, táskánk, sminkünk, napszemüvegünk harmonizál…..hanem az amúgy „láthatatlan” fehérnemű is illeszkedik a napi öltözetünkhöz.:-)

cipo1

Forrás: http://www.carolinetran.net/blog

A Személyzet

Most már sok repüléshez, utazáshoz kapcsolódó kellékről esett szó. Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy a gépek nem repülnek maguktól.:-) Akik úgy érzik, hogy a hangulatot mindenre szeretnék kiterjeszteni, azok akár a ceremónia mestert is beöltöztethetik kapitánynak, extrém esetben stewardessek is segíthetnek a vendégek eligazításában. Egy ilyen esküvőn bármi megtörténhet, kizárólag a pár vérmérséklete szab határt az ötletek megvalósulásának!:-)

Az Útlevél

Az útlevél jellegű design-nal is lehet játszani. Készülhet belőle is meghívó, ültető kártya, de akár a menükártya vagy az est programja is. Akár több funkciós is lehet, különböző lapjai, különböző információt tartalmazhatnak. Közös pecsétet is készíthetünk, ami szintén bekerülhet a megfelelő lapokra. Sőt, ha elég őrültek vagyunk, akkor a rendezvény napján check-in pult fogadhatja a vendégeket, ahol meghívó-útlevelük ellenében megkaphatják beszállókártyájukat, mely megmutatja melyik asztalnál ülnek…

passport

Forrás: http://silvertoucheventplanning.blogspot.com

Egy Extrémebb Ötlet és a Vintage-Repülős Esküvő

Bátrabbak, akik a vintage és repülős témát szeretnék összehozni különleges dekorációként használhatják a régi, kidobásra szánt ventillátorokat is. Kicsit extrém, de mindenképpen kreatív asszociáció a repülőgépek propellereire. Ezekre sem kell pénzt kiadni. Egyszerűen át kell kutatni a házat padlástól, pincéig, sőt be lehet vonni a rokonokat, barátokat is, hogy még több gyűljön össze ezekből a régi kincsekből. Legjobb, ha meg sem mondjuk nekik milyen célból kérjük kölcsön ezeket az „ócska” darabokat. Nagy lesz a meglepetés az esküvőn, amikor azonosítják saját régi, megtisztított, haszontalannak hitt tárgyukat és garantáltan még jobban magukénak érzik majd az ünnepet.

Íme egy kis ízelítő, milyen hangulatot varázsolhatunk néhány régi tárggyal:

repülős montazs

Forrás: http://myweddingplace.blogspot.com

repülős montázs 2

Forrás: http://idoinspiration.blogspot.com

Azt hiszem, hogy itt most be is fejezem. Napokig tudnék írni különböző ötletekről és kellékekről, de akkor sosem jutna el hozzátok ez a cikk, így most abbahagyom és átadom nektek.

Akinek tetszik az ötlet, ne kíméljen bennünket, jelentkezzen azonnal!