ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Love is a journey – Orsi és Philip repülős esküvője

 

Talán tél volt még, amikor kaptunk egy nagyon kedves megkeresést egy pártól, akik már az első emailjükben írtak arról, hogy ők mindketten a repülés szerelmesei és ehhez méltó dekorációra vágynak az esküvőjük napján is. Természetesen nagyon megörültünk a jelentkezésüknek, mert ugye nem titok, hogy a repülés milyen közel áll a szívünkhöz és ez egy nem halványodó, örök szerelem részünkről.

Az elmúlt 1 évben olyan szerencsések voltunk, hogy három repülős témájú esküvő élményeivel is gazdagodhattunk, amit ezúton is köszönünk nektek Orsi & Philip, Gabi & Imi, Edina & Ákos!

Orsiékkal nagyon emlékszem az első találkozóra. Egy esős nap volt, amikor a Városligetben találkoztunk velük egy kávéra és már akkor megfogott minket a kedvességük, természetességük és az, hogy kihangsúlyozták, ők kimondottan sok személyes dolgot szeretnének belevinni a dekorációba. Mindketten mosolyogtak végig és sugárzott belőlük az egymás iránti szeretet. Ráadásul az esküvőjüket a kerekegyházi Varga Tanyán tervezték, amit egyéként is nagyon szeretünk.

Amikor elbúcsúztunk tőlük, már akkor tudtuk, hogy ez a dekoráció az egyik kedvencünk lesz, ha mindenki úgy akarja. Mivel Orsi és Philip külföldön élnek, ezért hosszas email egyeztetések után kialakult a végső koncepció és a dekorációs leírás, ami mindenkinek tetszett, mi pedig megkezdhettük a munkát.

A célunk mindig az, hogy a párjaink maradéktalanul elégedettek legyenek és mindent megteszünk azért, hogy úgy érezzék a legjobb döntést hozták, amikor minket választottak. Sokféle viharon mentünk már keresztül az évek során, elvégre az esküvő és minden ide kapcsolódó döntés, tennivaló egy felfokozott érzelmi állapotot idéz elő. Minden pár fél egy kicsit attól, hogy valamit elront, nem azt választja ki és nem olyan összegért, amit szeretett volna. Mi igyekszünk maximálisan rugalmasan kezelni ezeket a helyzeteket és a legjobbat kihozni belőle.

Orsiéknál is megjött a pont, amikor kicsit át kellett írni a már kész terveket, de végülis a tervek azért vannak, hogy lehessen rajtuk módosítani, így hát újragondoltuk a megfelelő részeket és nekiláttunk a gyártásnak. Azt hiszem elmondhatom, hogy számomra mindig ez a legizgalmasabb rész. Innentől materializálódnak a dolgok, végre életre kel a megálmodott dekoráció, megindulnak a sokszor hónapokig tartó beszerzések és a műhelyben különböző esküvők külön dobozaiba egyre gyűlnek a hozzávalók és a késztermékek.

Gyerekkorom óta imádom a papír illatát és a kedvenc részem az, amikor a sok kiegészítő mellé megérkeznek végre a nyomdai anyagok. Ilyenkor érzem azt, hogy igen, nemsokára készen vagyunk. Ilyenkor látom meg a valóságban is – nemcsak lelki szemeim előtt, hogy hogyan néz majd ki a dekoráció a valóságban. És ilyenkor kicsit nézegetem és szagolgatom az újonnan érkezett, nyomda-illatú papírokat, aztán indulhat is a munka😊.

Orsi és Philip az a pár, akik rengeteg elfoglaltságuk mellett is bevállalták, hogy a dekoráció egy fontos részét, 120 darab ültetőnek szánt papírrepülő meghajtogatását maguk végzik el. Nem tudjuk, hogy végül hogyan csinálták, de mi azt javasoltuk, hogy tervezzenek be minden napra tíz darabot és akkor 12 nap alatt kényelmesen meg is oldhatják ezt a feladatot.

Mivel nekünk mindig fontos az egységes alapanyag és színhasználat, ezért a sötétkék papírlapok a nagy fizikai távolság miatt jó sokat utaztak. Először elutaztak tőlünk (Budapestről) Orsi szüleihez, az ország másik szegletébe, hogy aztán tovább induljanak Svájc irányába, majd onnan ugyanilyen úton jussanak vissza hozzánk, hogy elvégezhessük a végső simításokat. Hát igen, ha a papírok mesélni tudnának…..Így néztek ki a repcsik azután, hogy felragasztottuk rájuk a nevekkel ellátott papírzászlókat és már asztalbeosztás szerint bevetésre vártak:

És így, amikor már elfoglalták méltó helyüket az ünnepi asztalokon:Fotó: Csehák Szabolcs

Azért természetesen mi sem maradtunk ki a repcsi hajtogatásból, az nem lett volna igazságos😊. Több, mint száz darab dróton tekergő, mini papírrepülő készült, amiket az asztalok virágdíszei közé, Orsi csokrába, Philip hajtókájára és egyéb helyekre tűztünk.

Így várakoztak a repcsik az indulásra:

És ez történt velük landolás után:

Fotók: Csehák Szabolcs

Az esküvő színeinek Orsi és Philip a sötétkéket, halványrózsaszínt és a fehéret választották. A sötétkék abroszok felterítésekor már látszott, hogy azok mennyire feldobják és különlegessé teszik a Varga Tanya világos belső terét. Hát még amikor felkerültek a különleges kiegészítők… Egy elegáns, de mégis vidám hangulatot árasztó dekoráció varázsolódott a helyszínre, ami tökéletesen illett Orsiékhoz.
Mi nagyon szeretjük a személyességet és próbálunk abban is segíteni, hogy ez ne menjen a költségek rovására. Így történt, hogy Orsiékkal teljes egyetértésben összevontuk a vendégajándékot az ültetéssel. Szokványos ültető tábla helyett egy olyan megoldást választottunk, ahol egy paravánra tűzve, asztalonként kerültek fel a nevekkel és asztal elnevezéssel ellátott bőröndcímkék. A lányok kártyája rózsaszín alapon kék betűkkel írt volt, a fiúké pedig természetesen sötétkék alapon fehér betűkkel íródott. A vendégeknek jó elfoglaltság volt a keresgélés. A címkék segítettek az asztaluk megtalálásában és – remélhetőleg – jó hasznát is veszik ezeknek a kis ajándékoknak.

Fotó: Csehák Szabolcs

Orsi és Philip minden apró részletre figyeltek és minden olyan ötletünkre vevők voltak, amik személyességet vihettek a dekorációba.
Az asztalokat olyan városokról neveztük el, amikhez a párnak szoros kötődése volt és ők mindegyik úti célhoz egy rövid, két nyelvű történettel is készültek, amit fel is írtunk minden város reptéri kódja alá. A hátoldalra az adott helyszínen készült közös képük került, igazán személyessé téve még az „asztalszámozást” is.

Fotók: Csehák Szabolcs

Na, de a kedvencünk az a programtábla volt, amit még egy évvel korábban Gabi és Imi esküvőjén is használtunk ötletként, most pedig Orsiék szövegeivel és dekorációjához igazítva készíttettünk el.

Fotó: Csehák Szabolcs

Sokat emlegethetjük a személyességet, meg a kedvenc mondásomat, hogy minden pár esküvője tükrözi a kapcsolatukat…. de ezt csak akkor lehet igazán átérezni, ha valaki részt vesz egy olyan szertartáson, mint amilyen Orsiéké is volt.
Annak ellenére, hogy elég sokáig tartott a szertartás – mivel több nyelven zajlott-, mégis ennél meghatóbb már nem is lehetett volna az egész. Pedig azt elmondhatjuk, hogy mi csak apró részleteket láttunk belőle. Vajon hogy érezhetett az, aki végignézte-hallgatta az egészet. A vendégek láthatóan élvezték a közös fotózkodást, az újabb és újabb vicces beállításokat, az ajándékozást és egyáltalán azt, hogy részesei lehetnek Orsi és Philip boldogságának. És ez a hangulat a szertartás után is megmaradt.

Ott kezdődött, hogy az esküvő előtt viharos szél fújt az egész országban és szakadt az eső. Még az esküvő előtti napon, a külföldi vendégek megérkezésekor is orkán jellegű volt a szél, olyannyira, hogy miközben Orsival beszéltünk telefonon, kitépte a szél a kezéből a készüléket. Bár nagyon nagy vágyuk volt egy csodás, fényekkel teli, kinti, kerti táncparkettes, lampionos esti buli, mégis máshogy alakultak a dolgok. Be kellett költözni a belső térbe és le kellett mondani a megálmodott hangulatról.

Én azt gondolom, hogy minden csak hozzállás kérdése. Erre a helyzetre lehetett volna reagálni úgy is, hogy elkeserednek és hibáztatják a természetet, a kiválasztott dátumot vagy bármit/bárkit, ami eszükbe jut….de úgy is, hogy picit szomorkodnak ugyan, de aztán őszintén elfogadják, hogy most ez így történt és megpróbálják ebből kihozni a legjobbat.
Mivel ez egy tündérmese, ezért természetesen az utóbbi történt😊. És a természet meg is ajándékozta Orsiékat egy csodával, mert a szertartás előtt pár órával eltűnt minden felhő az égről és gyönyörű, meleg nyári nap sütött rájuk a kinti ceremónia alatt, majd a jó idő másnapig velük maradt. Így kell ezt csinálni!:-).

Fotók: Csehák Szabolcs

Sokan megijednek akkor, amikor azt hallják tematikus esküvő. Valószínűleg azért, mert azt gondolják, akkor egyből valami bonyolultra kell gondolni, ami természetellenes és a vendégek úgysem értenék.
Pedig egyáltalán nem erről van szó! Bármi beépíthető egy esküvői dekorációba, ami a párról, az ő közös élményeikről szól. Mindez megtehető úgy, hogy ne legyen zavaró és teremtsen egy olyan kis világot, ami csak az övéké és amire majd mindenki emlékezni fog, mert valóban a párról szól.
Persze nem azt mondom, hogy dekoráció nélkül mindez lehetetlenség, mert az nem lenne igaz. Inkább mondjuk úgy, hogy egy jól eltalált dekoráció, amiben a pár és a vendégeik is komfortosan érzik magukat, nagy mértékben hozzájárulhat az ünnepi hangulathoz. Aztán persze legvégül a minél nagyobb buli lesz, amire mindenki emlékezni fog, de talán sok embernek fontos, hogy ez milyen körülmények, díszletek között zajlott.
A témaválasztás nem egy elvadult, erőltetett dolog, hanem egy kis humor és könnyedség becsempészése a nagyon komoly fogadalmak és események láncolatába. Bármi belefér és nincs olyan, hogy valami kilóg a sorból, ha az igazán belülről jön.
Orsi és Philip egyik nagy szerelme a síelés, amihez rengeteg emlék fűzi őket. Kaptunk egy régi sícipőt, síbotokat és sok-sok közös képet, amiket így az esküvő hangulatához igazítva a kinti térben  meg is tudtunk mutatni a vendégeknek. Nem beszélve arról, hogy Philipnek hatalmas safety card gyűjteménye van, amiből néhány értékes darabot is beilleszthettünk a képek közé. Így aztán az esküvőjükön megjelenhetett minden olyan elem, ami valamiért fontos szerepet játszott a közös életükben. Pedig a síelésnek nem sok köze volt a repüléshez, mégsem lógott ki a sorból és a vendégek is jól szórakoztak a képnézegetés közben.


Fotó: Csehák Szabolcs

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetettünk Orsi és Philip tündérmeséjének és még jobban annak, hogy családjukat és barátaikat látva bepillantást nyerhettünk az életükbe. Az egész esküvő olyan volt, mint egy boldog amerikai film képei, amiben csupa vidám, barátságos ember szerepel. A különbség csak annyi, hogy ez egy jól eltalált magyar-svájci koprodukció volt😊. Jó érzés, hogy ehhez mi biztosíthattuk a „díszletet”.
Csodás nyári este volt. A Varga Tanya kis házai és a szobák felé vezető, kivilágított útja engem mindig egy thaiföldi luxus üdülőfalura emlékeztet. Kicsit vicces lehet ez a gondolat a Nagy Magyar Pusztában, de minden alkalommal ez jut eszembe.
A dekorációs csapat (A lányok – Az Angyalok, a dekoráció megálmodói és kivietelezői; és a fiúk – Az Ördögök, a technikai segítség, akik nélkül hiába álmodnánk) egy-egy borospohárral a kezében sétára indult a tanya környékén.
Messziről hallgattuk a buli hangjait, beszélgettünk és azt hiszem, hogy eddig még ilyen nyugodt dekorációnk sosem volt, de remélem még lesz belőle sok. Igazi flow élmény volt….😊.
Sok boldogságot és csodás közös utazást kívánunk Orsinak és Philipnek!

Fotó: Csehák Szabolcs

 

Címkék: