ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Katicabogaras esküvő…vagy mégsem?

Na, ez azért már egy kicsit sok, ugye? Előre megígérem, hogy nem lesz katicabogár reptetés…

Ezt a bejegyzést most azért írom, mert pénteken egy kedves ismerősöm, Kriszta – aki egyébként nincs híján a kreativitásnak – megkért, hogy mondjak már egy példát, mégis milyen egy különleges esküvő, mert ő nem tudja, hogy is kell ezt pontosan elképzelni. Bevallom a kérdés meglepett, de próbáltam elmagyarázni a lényeget szavakkal. Közben rájöttem, hogy ezt fotókkal és hangulatokkal sokkal jobban tudnám érzékeltetni, de hát egy spontán limonádézás-kávézás közben nem tudtam ezeket a képes hangulatokat a táskámból előhúzni, így maradtak a szavak.

Hazafelé menet azon gondolkodtam, hogy vajon hányan lehetnek még, akik szintén nem értik, hogy mit jelent ez pontosan és szívesen feltennék nekünk ugyanezt a kérdést. Ezért úgy döntöttem, hogy összefoglalom a lényeget.

Mi, a Made In Heaven-nél azokat az esküvőket tartjuk különlegesnek, amik minden elemükben testre szabottak, tele vannak rengeteg kreatív megoldással, egy téma köré felépítettek és mégis spontán hangulatúak. Ezek megvalósulásának alapfeltétele, hogy a témaválasztás tükrözze a pár mindkét tagjának egyéniségét.

Tehát, találnunk kell valami olyan tárgyat, regényt, verset, zenét, mintát, hangulatot, tevékenységet, amit a fiatalok mindketten magukénak éreznek, vagy közös emlékük fűződik hozzá. Amint megtaláljuk ezt a közös szálat, máris millió ötlet születik meg a fejünkben arról, hogy az adott témát milyen módon lehet az esküvő minél több részletébe becsempészni.

Hát persze, hogy lesz egy példa! Máris mutatom.

A Feladat

Adott egy pár, akik eljönnek hozzánk és már a témaválasztásban is a tanácsunkat kérik. Ismerkedünk, beszélgetünk. Spontán. Egyedit, de nem extrémet szeretnének. Valami kedveset, jó hangulatút, látványosat, amire később majd mindenki emlékszik. Meglepőt, de nem harsányat. Jó alanyok. Szóba kerül a megismerkedésük története. Majd a közös érdeklődéseik. A munkájuk. A családjuk. Mi is mesélünk. Így alakul a beszélgetés. Kiderül, hogy mindketten szeretik a piros színt. Na jó, ez már valami, de témának azért kevés. Tovább folyik a társalgás a maga medrében. Néha eltereljük. Más utakra. Szeretik a természetet. Sokat kirándulnak. Piknikeznek. Közös számuk is van: Jonas Brothers – Love Bug. Meghallgatjuk.

Valami elkezd motoszkálni az agyunkban, de még nem tudjuk mi.

Bemelegszik a beszélgetés. Vicces történeteket mesélnek a közös életükből. A nagyothalló szomszéd, néhány jól sikerült buli emléke, nyaralások….és a katicabogaras sztori. Mintha ez a katica ma már bevillant volna egyszer a fejünkbe. Többet akarunk tudni a katicájukról. Elmondják. Kedves történet. Nekünk meg leesik végre. A Love Bug motoszkált az agyunkban eddig is. És most meg ez a katica ügy. Úgy érezzük, ez tökéletes egybeesés. A piros szín, a Jonas Brothers és a katicabogár. Nem értik mitől vagyunk így belelkesedve. Elmagyarázzuk. A ’love bug’ angolul a katicabogár egy kedves elnevezése. Igaz a közös számukban ennek  a  kifejezésnek egy más jelentését használják, de ez nem számít…sőt, ettől még izgalmasabb a dolog. Mi lenne, ha a katicabogárból indulnánk ki? Fellelkesednek. Izgalmas téma, de hogyan is kell elképzelni? Engedik, hogy kifejtsük a témát. Ötletelünk.

Ilyesmiket gondolunk:

lady-bug-wedding

Forrás: http://www.thegirlinthepinkweddingdress.com

A Dilemma

Tetszik nekik. De túl bogaras:-). A ’Love Bug’ című számot most már nagyon akarják. Lelkesek, hogy ilyen összefüggésre bukkantunk. De azért feketét mégsem szeretnének. Nem ennyire kötött hangulatra vágynak. A pöttyök nagyon bejönnek. Helyszínekről beszélünk. Kiderül, hogy a kerti hangulat a nyerő. Abba a katica is belefér. Mert azért katica az legyen! De csak módjával. Más színvilágot javaslunk. Katica ihletésű esküvő, sok fűvel, piros, fehér és zöld színekkel. De ők már átnyergeltek…rájöttek mi kell nekik. Pöttyös esküvő! Hogy jutottunk ide a katicától?:-). Mindig ez van. Már nem a halovány, bizonytalan katicák villognak a szemükben. A színes pöttyöket akarják és kész. Összeállt a kép. Színes, pöttyös kerti esküvő egy kis katicabogárral megfűszerezve.

Attól, hogy ezt most találtuk „fel”, ez még egy téma!:-)

A Megoldás

Hogyan lehet összehozni a színes pöttyöket és a kertet meg a katicát? Ez mondjuk pont könnyű, mert a témák kiegészítik egymást. Vegyünk egy kertet, minden apró kis hangulatával, bútorával. Adjunk hozzá mezei virágokat és jöhet minden, ami kerek, gömbölyű és pöttyös. Gyümölcsök, kerek üvegmécsesek, pöttyös terítők, szalvéták, kerek muffinok, pöttyös szalagok, ruhák, cipők, befőttes üvegben lekvár, méz, kerek cukorka, gömb alakú lampionok. Ki ne hagyjuk a színes, pöttyös dobozos szappanbuborék fújókat akár csak a játék kedvéért, akár névre szólóan ruhaszárító kötélre akasztva, ültető kártya helyett vagy csak úgy a dekoráció kedvéért. Itt még egy kis lufit is engedélyezek, mert ebbe a témába belefér.

pottyos-doboz

Forrás: http://www.sophiesfavors.com

pottyos-montazs

Forrás: http://allisonbarnhilldesigns.com

pottyos-montazs2

Forrás: http://wedsmack.favorideas.com

pottyos-ultetokartya

Forrás: http://wedsmack.favorideas.com

pottyos-teritek

Forrás: http://www.tch.net

pottyos-edesseg

Forrás: http://www.parents.com

lampionok

Forrás: http://www.parents.com

Hogy mi lesz a katicával? Hát persze, hogy ő is ott lesz! Kerek bogár lévén, még a pöttyös témának sem mond ellent:-).

Könnyen, feltűnésmentesen bukkan majd fel, váratlan helyeken. Egy-egy muffin tetején diszkrét marcipándíszként, a köszönőajándékok szalagján kis csipesszel odafogatva, az ültető kártyákon, az asztal számának tábláján. Készíthetünk közös, katicás pecsétet a meghívókra. A lényeg az, hogy következetesen végigvonuljon a pöttyök között és a megfelelő helyeken bukkanjon fel.

katicas-montazs

Forrás: http://www.thepartydress.net

katicas-muffin

Forrás: http://www.glorioustreats.blogspot.com

A Színek

Kicsit már kezd túl sok lenni a szín, ezért finomítani kell. Ilyenkor mi több lehetőséget is felvonultatunk és a végén úgyis megszületik a tökéletes kombináció.

Ez esetben maradunk a rózsaszín árnyalatainál (mert azok olyan vidámak), a lime zöldnél (mert az olyan friss) és a fehérnél (mert az olyan örök és jól kiegészíti a másik kettőt).

Azt hihetnénk, hogy kilóg a sorból a kis, piros bogarunk a fekete pöttyeivel, de ez korántsem biztos. Ez már teljes mértékben a páron múlik. Ha annyira beleszerettek a katicába, akkor meg kell tartani. Csak az egyensúlyt kell fenntartani.

A Ráadás

….jaj, a lényegről majdnem megfeledkeztem. A bogárhátúról, amit a fő attrakciónak szánok. Ez lesz a hab a tortán (vagy inkább a pötty a katicán).

Feldíszített, cabrio kisautóval illik a helyszínre érkezni! Lehetőleg piros színűvel, hogy következetesek legyünk és szép óvatosan végigreptessük a kis, piros-fekete bogarunkat a rózsaszín-zöld-fehér esküvői témánkon.

bogar

Forrás: http://bridalcookie.com

A Konklúzió

Legtöbbször a nagyon egyszerű dolgokból, motívumukból, kedves kis emlékekből születnek a legtalálóbb esküvői témák. Ne higgye senki, hogy egy kreatív esküvőhöz színházi díszletek és óriás költségvetés kell. Persze azt se higgyétek, hogy fillérekből megoldható.

Nincs szükség másra, csak nyitottságra és együtt gondolkozásra. A megoldás úgyis, szinte magától jön.

A példából is látszik, hogy mindig eljön a pont, amikor a pár ráérez a játékra. Onnantól nincs megállás, dőlnek a gondolatok és az ötletek. Én azt mondom, hagyni kell kibontakoztatni minden lehetséges variációt és a végén kiválasztani azokat az elemeket, amik az ő szívükhöz a legközelebb állnak. Elvégre ez az Ő napjuk lesz és ŐK kell, hogy jól érezzék magukat. Nem szabad, hogy szabályokról szóljon egy esküvő, a lényeg a harmónia.

A mondás szerint „minden kezdetben benne van az egész”. Tehát, ha az esküvő a párról, közös döntésekről, felhőtlen boldogságról szól, akkor ez nagyon jó kezdet lesz a közös élet irányába…

Az Útravaló

Jonas Brothers: Love Bug

Az Utóirat

Kriszta, remélem eljutottál idáig! Tudod, hogy kikérdezem!:-)