ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Amikor működik a kémia – Dóri és Imi

Januárban történt, hogy egyik este – pinterestezés közben – egyszer csak belebotlottam egy periódusos rendszer alapú esküvői ültető táblába. Annyira megtetszett az ötlet, hogy szokás szerint beindult a fantáziám és már gondolatban meg is született a fejemben egy kémia témájú esküvő dekorációjának minden részlete….aztán jöttek a reális gondolatok és a szokásos elemzés, önmagammal folytatott belső beszélgetés:

„Vajon hány százalék esélye van annak, hogy pont egy olyan pár talál ránk, akik mindketten vegyészek, kémikusok vagy ‘legalábbis’ tudósok és még ráadásul be is vállalnak egy kémia témájú tematikus esküvőt…?”  – a válasz elég gyorsan érkezett a fejembe…..:- szinte semmi….”.

Így aztán ebben maradtam magammal és eldöntöttem, hogy ha mást nem is, akkor is írok ebből egy cikket a saját kedvemért….és persze a tietekért. Na, de nem mi lennénk az Angyalok, ha a dolgok nem vettek volna izgalmas fordulatot.

Hiába hiszek a vonzás törvényében és a gondolatok teremtő erejében, mégis minden alkalommal meglepődök, amikor erre bizonyítékot is kapok. Főleg, ha ilyen gyorsan. 2 hétnek sem kellett eltelnie, amikor jelentkezett nálunk Imi. Már a második email váltásból kiderült, hogy párjával, Dórival, mindketten a gyógyszeriparban dolgoznak, így aztán már a személyes találkozó előtt eldöntöttük, hogy lesz, ami lesz, felvetjük náluk a kémia témájú esküvő gondolatát.

A találkozón a már szinte szokásos helyzettel találtuk szembe magunkat: szimpatikus, kedves pár, akik már túl vannak rengeteg órányi internetes keresgélésen és néhány találkozón, szeretnének valami egyedit, különlegeset, de nem biztosak benne, hogy mi lenne az.

Hát mi megmondtuk…kicsit viccesen, titokban kicsit félve, de mégis bátran nekik szegeztük a kérdést, hogy mit szólnának egy kémia témájú esküvőhöz? Volt egy kis hatásszünet….de aztán nem mondtak azonnal nemet és mi ezt fél sikernek vettük!:-).

– Mégis, hogy kell ezt elképzelni? – kérdezték mindketten.
– Hát például periódusos rendszer ültető tábla, sok kémcső, molekuláris konyha…meg ilyenek – válaszoltuk mi.

Nem mondom, kell bátorság és fantázia hozzá, hogy ezek alapján egy pár ne mondja azt, hogy „köszönjük, de inkább ezt most kihagyjuk”. Na, de Dóri és Imi más volt…ők nem zárkóztak el semmitől és ez a nyitottságuk így maradt végig a teljes szervezés alatt és az esküvő napján is. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy nagyon izgalmas és mozgalmas 5 hónapot töltöttünk velük együtt és eléggé a szívünkbe is zártuk ezt a kedves párt.

Rengeteg ötlettel bombáztuk őket kémia témában, míg végül megszületett a végeredmény. Aztán lassacskán összeállt a kép: megszületett a kémia témájú, forgatható, egyedi meghívó; elkészült a vendégek periódusos ültetőrendszere és az ezzel egyező stílusú ültető kártyák, asztalszámok; megtanultuk, hogyan kell laboreszközöket cseppmentesen mosogatni; használhattunk egy igazi, gyönyörű, régi patikamérleget; megismertethettük a vendégeket a molekuláris koktélok különleges ízvilágával; megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor üvegedényekkel, mikroszkópokkal és kémcsövekkel megrakott autóval kell átszelnünk a várost; részt vehettünk egy kémia témájú torta megálmodásában és persze kóstolásábanis:-); és még inspirációt is nyújthattunk egy igazán kreatív szövegezésű esküvői játékhoz, aminek az egyik oldalát itt meg is osztjuk veletek.
(Imi, a szöveg megírása annyira kreatívra sikerült, hogy beveszünk a csapatba!:-)

kémes játék

*A fenti kártya kreatív szövegét maga A Vőlegény írta! Aki kitalálja a játék lényegét és megírja nekünk, ajándékot kap:-).

Dóri és Imi – azaz stílszerűen Td és Ri – olyan természetességgel, lazasággal, nyitottsággal, vidámsággal, szeretettel és mégis elegánsan mozgott a kémiai „díszletek” között, hogy öröm volt őket nézni. Óriási buli kerekedett az esküvőjükből, bizonyítékképpen, hogy köztük aztán igazán jól működik a kémia és ez a hangulat átragadt az egész vendégseregre…és persze ránk is, akik a kémia bűvöletében éltünk pár hónapig és nagyon jól éreztük magunkat a szervezés és a dekoráció készítése közben végig.

Rengeteg élményt szereztünk most is, nagyon örülünk neki, hogy bíztatok bennünk és részesei lehettünk a Napotoknak!

 kémia 1

kémia 2