A Titkok Kulcsa – Titkos kert témájú esküvő

Most az van, hogy befészkelte magát az agyamba A Kulcs. Próbáltam elhessegetni magamtól a gondolatot, mert mostanában kevés időm van az írásra, de nem ment. A fejemben folyton hangulatképek villogtak, úgyhogy úgy döntöttem utánajárok a témának.

Ez most megint jó példa lesz arra, hogyan alakíthatunk ki egy teljes esküvői témát, akár egy egyszerű tárgyból kiindulva. Az az érdekes, hogy most még én sem tudom mi sül majd ki ebből, úgyhogy izgatottan várom az eredményt veletek együtt!

Lássuk csak, hol is kezdhetném. Ja, hát a kulcsnál! Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a kis angyalkás logonkkal kapcsolatban. Ezt ezúton is nagyon köszönjük nektek. De vajon megvizsgáltátok-e már valaha az angyalkát tüzetesebben? Tudjátok-e, hogy mit tart a kezében….?

Persze, így könnyű, hogy átnéztek gyorsan a bal oldalra! Látjátok?! Erről van szó! És ez nem véletlen.

Szóval a kulcs szép motívum. Van például a megoldás kulcsa, meg a siker kulcsa, a boldogság kulcsa, a titkok kulcsa, a mennyország kulcsa és hát szerelmeseknél a szívünk kulcsa…jó, van a pince kulcsa is, de erről már érintőlegesen volt szó, úgyhogy ezt most hagyjuk:-).

Csupa olyan kifejezés, ami tökéletesen passzol egy esküvőhöz, hát miért ne kaphatna A Kulcs főszerepet a nagy nap tervezésekor is!

Én nem tudom, hogy kinek mi jut eszébe erről a szóról, de nekem már megint egy hangulat és egy kép. Látom a nagypapámat a műhely hűsében barkácsolni egy forró nyári napon. Érzem azt a jellegzetes szerszám-fa-vas-olaj-festék szagot és látom, hogy egy nagy, rozsdás kulcscsomó lóg a falon. Vajon mit nyitottak azok a kulcsok régen? Sosem jutott eszembe megkérdezni. Egy biztos, hogy hozzátartoztak a műhely-hangulathoz és a mai napig jó érzés ránézni azokra az igazi, régi, különleges formájú kulcsokra.

Lássuk csak, hogy mi jut eszembe először, ha megpróbálom a kulcsot az esküvővel összekötni. Beindul a láncreakció. Az eredmény az, hogy megjelenik lelki szemeim előtt egy helyszín…

Egy gyönyörű, intim kert. Látom, ahogy gyülekeznek a vendégek, nyílik a kertkapu, keresik a helyüket:

kulcsos-ultetotabla2

Forrás: http://capclassique.wordpress.com

kulcs1

Forrás:  http://www.brides.com

A színes szalaggal és kártyával díszített kulcsok elvezetik őket az asztalukhoz. A kártya egyik oldalára a nevüket és az asztaluk számát írták, másikra egy köszönő szöveget. Tehát ez már az ajándék is. Hmmm….A tábla  mellett egy nyitott könyv hever. Benne egy szalaggal díszített kulcs könyvjelzőként.

kulcsos ültetőkártya

Forrás:  http://www.cedarwoodweddings.com

A vendégek megtalálják a helyüket végre! Vajon észreveszik-e, hogy az asztalszámon lévő kulcslyukba tökéletesen beleillik a kulcsuk? Nem számít. A lényeg, hogy mi tudjuk!

kulcsos-asztalszam

Forrás: http://www.cedarwoodweddings.com

Az esküvő napjáig azon gondolkodtak, hogy mit jelenthet az a kis kulcs motívum a meghívón? Azt hiszik, hogy megfejtik a titkot. A megoldás kulcsa: A Kulcs. Kulcs témájú esküvő? Ötletes, de valamit biztosan nyit majd ez a kulcs. De mit? Több ötlet is felmerül….keresik a zárat…mindenkinek a fantáziájára bízom. Nem találják ki.

kulcsos-meghivo

Forrás: http://www.goodweddinginvitation.com

kulcsos-meghivo2

Forrás: http://ruffledblog.com

Körülnéznek. Lassan észreveszik, hogy a dekoráció is kulcsokat rejt. Üvegeken, vázákon, virágdekorációban, girlandokon…
kulcsos-dekoracio

Forrás: http://capclassique.wordpress.com

…a vőlegény kitűzőjén…

kulcsos-virag

Forrás: http://greenweddingshoes.com

…a menyasszony csokrán….

Forrás: http://amyburkedesigns.com/blog

Többen látni vélték, hogy még a gyűrűpárnán is kulcs volt!

gyuruparna

Forrás: http://www.weddingelegancesd.com

…és a szertartás dekorációjába is becsempészték!

kulcs4

Forrás: http://wedding.theknot.com

Odébb egy asztal, rajta egy halom kulcs, mellette spárga és kis kártyák a jókívánságoknak egy fa mellett. A fára kell akasztani a már megírt kártyákat. Lassan benépesedik a kívánságfa.

kulcs3

Forrás: http://www.slatersparke.com

kulcsos-dekoracio2

Forrás: http://www.slatersparke.com

Kulcs a könyvek virágdíszébe rejtve, egy-két helyen a székekről lelógatva…

konyv

Forrás:  http://alabasterrosedesigns.blogspot.com

…várjunk csak! Könyvek is vannak? Tényleg itt-ott elszórtan könyvek hevernek. Ettől lett még meghittebb és otthonosabb a hangulat! Jobban körülnéznek. A kulcsos dekorációt tehát könyvekkel és megsárgult könyvlapokkal kombinálták! Teleírt papírból készült a szalvétagyűrű, rajta kis kulcs, a poháralátét is kivágott oldalakból van.

A vendégek próbálják elolvasni a lapok részleteit. Nem könnyű feladat.

Végül  valaki mégis megfejti, hogy hol olvasta már ezeket a sorokat…!

titkos-kert3

Forrás: http://greenweddingshoes.com

Hát ide jutottunk! Én is csak nemrég jöttem rá, hogy hová vezet ez a fantáziálás! Gyerekkorom egyik kedvencéről van szó, Frances Hodgson Burnett: A Titkos Kert c. könyvről. A kulcs tehát a titkos kertbe vezet! Így lesz egy egyszerű, de érdekes és titokzatos kis kulcsból egy teljes esküvői téma: a titkos kert. Ennek a megvalósításához pedig millió ötletből meríthetünk!

secret-garden2

Forrás: http://iaminlovewithweddings.tumblr.com/

titkos-kert

Forrás: http://1.bp.blogspot.com

Hát, a mese sajnos véget ért, az én kulcsom ide vezetett. Érdekes kísérlet volt hagyni, hogy a gondolataim oda vigyenek, ahová csak akarnak, de ahogyan azt már az előző cikkben Krisztának is leírtam, így van ez a bennünket megkereső párokkal is.

Azt azért fontos megemlíteni, hogy ha tetszik a téma, akkor az nem jelenti azt, hogy el kell rohannotok a legközelebbi gazdaboltba, bolhapiacra és felvásárolni a teljes kulcskészletet. Az otthon porosodó könyveket sem szabad hirtelen ötlettől vezérelve széttépdesni!

A fenti lehetőségek csak ötletek. Nem szükséges, hogy minden egyes dekorációs elemre rákerüljön egy kulcs vagy egy könyv lapja. A lényeg a hangulat kialakítása és megtartása.

Javaslom, hogy próbáljátok ki ti is, hogy hová vezet el benneteket a ti kulcsotok. Ha van kedvetek írjátok meg nekünk, hogy a ti történetetek hová kalauzolt benneteket és nálatok milyen zárt nyitott ki a képzeletbeli kulcs! Még a végén egy jó kis esküvő is kikerekedhet belőle, amit természetesen mi szívesen megszervezünk nektek!

Na, akkor most lehet indulni abba a bizonyos gazdaboltba!:-)